1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Seniorengymnastiek

Blijven bewegen is zeker voor senioren heel belangrijk. Seniorengymnastiek zorgt er voor dat u lichamelijk vitaal blijft en soepel blijft bewegen. Afwisselende gymnastiekoefeningen zorgen dat uw hele lijf, dus uw armen, benen, uw heupen en schouders op een speelse manier aan de beurt komen. Al na korte tijd zult u zich fitter en soepeler voelen.
Seniorengymnastiek wordt gegeven door de gediplomeerde docent Maria van Eijk.

Maria: “Ik vind het heerlijk om met mensen bezig te zijn en steeds te zien hoe mensen onvermoede mogelijkheden in zichzelf naar boven halen. Als ik zie dat iemand die nieuw binnenkomt, na een tijdje een veel betere conditie heeft en dan ook nog eens een keer positiever in het leven staat, dan kan mijn dag niet meer kapot.

Het is heerlijk ’s woensdags. Lekker bezig zijn, gezellig met een hele groep en na afloop koffie drinken. Ik zie er elke keer weer naar uit! En natuurlijk ook op z’n tijd wat flauwekul, maar over het algemeen zijn we heel fanatiek. We doen allerlei bewegingsoefeningen, je hebt echt het gevoel dat je wat gedaan hebt.

Je bouwt hier echt een hele mooie conditie op. Het is eigenlijk een soort training, maar zonder dat je in de gaten hebt dat je traint.

Seniorengymnastiek richt zich in het bijzonder op de ouderdomsmotoriek en is daardoor uitermate geschikt voor senioren. Dankzij een ervaring van ondertussen meer dan 40 jaar (en ook dankzij regelmatige bijscholing) weet Maria van Eijk als geen ander precies welke oefeningen voor senioren geschikt zijn. Daarbij wordt uiteraard heel goed gekeken wat ieder individueel kan. Uitgangspunt is altijd dat er gekeken wordt naar wat iemand wel kan. En van daaruit wordt er verder gewerkt.

Seniorengymnastiek duurt 1 uur en bestaat uit een gevarieerd programma met o.a.:

  • gymnastiekoefeningen 
  • lenigheidoefeningen
  • krachttraining
  • balans en coördinatie
  • bewegelijkheid
  • ontspanning 
  • oriëntatie 
  • zitgymnastiek

Maria: “Ik probeer echt om iedere week andere oefeningen te geven, zodat het voor de mensen verrassend blijft. Natuurlijk zorg ik dat alle spiergroepen aan de beurt komen, maar ik vind het wel een uitdaging om het steeds anders te doen. En als je een beetje je best doet, is het verbazingwekkend hoeveel variatie je kunt bedenken.

Bijkomend voordeel is natuurlijk dat men dankzij de gymnastiek langer zelfstandig kan blijven functioneren. Mensen die vitaal zijn, zitten immers letterlijk beter in hun vel en zijn daardoor sociaal weerbaarder. En het sporten in een groep zorgt er daarbij ook voor dat men sociale contacten houdt (of krijgt), wat zeker voor senioren erg belangrijk is.

Er is in de groep een prima sfeer zodat iedereen volkomen gerespecteerd wordt. Ik heb het eigenlijk nog nooit meegemaakt dat er opmerkingen gemaakt worden omdat iemand iets zogenaamd niet zo goed kon. En ik geloof dat Maria, als dat wel zou gebeuren, meteen zou ontploffen! Wat dat betreft kan iedereen zich heel veilig bij haar voelen.

Als u vast een indruk wilt krijgen van de Seniorengymnastiek, bekijk dan een video op YouTube.


Een folder over de Seniorengymnastiek kunt u inzien, printen of downloaden op de pagina Downloads.

Deelname aan Seniorengymnastiek is voor eigen verantwoording. Het is aan te raden om, voordat u met Seniorengymnastiek begint, te overleggen met uw huisarts, zeker als u een medische beperking hebt. Wij hebben een handige vragenlijst om te kijken of het in uw geval verstandig is eerst uw arts te raadplegen.

Waar en wanneer

Woensdagochtend Liessel
Locatie: Mgr Berkvensstraat 82, Liessel (Sporthal de Smeltkroes)
10.00–11.00 uur (en daarna koffie)

In principe wordt elke week gegymd, met uitzondering van de feestdagen en in de vakanties. Een schema met de data vindt u op de pagina Agenda Seniorengymnastiek. Daarnaast ontvangen alle deelnemers eind december een schema met alle data van het komende jaar.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor Seniorengymnastiek bedragen € 180,- per jaar. Dit bedrag wordt in 12 termijnen van € 15,- via automatische incasso geïnd, zodat meedoen voor praktisch iedereen financieel mogelijk is. Voor alle duidelijkheid, de maandelijkse incasso staat dus los van het aantal lessen wat je in die maand krijgt.
Na inschrijving ben je doorlopend lid, uitschrijven kan alleen als je definitief stopt, de opzegtermijn is dan 1 maand. Je kunt je dus niet tijdelijk uitschrijven bij een (langere) vakantie of een andere tijdelijke afwezigheid.

Aanmelden

Aanmelden kan heel eenvoudig via het contactformulier, maar ook met een telefoontje (06 27 29 85 19 of 0493 34 12 49) of een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. naar Maria van Eijk.

1-2-seniorengymnastiek-01
1-2-seniorengymnastiek-02
1-2-seniorengymnastiek-03
1-2-seniorengymnastiek-04
1-2-seniorengymnastiek-05