1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Bij de beweegcursussen Sportief Wandelen en Seniorensport kunt u altijd instromen.

Bij de beweegcursussen Sportief Wandelen en Seniorensport kunt u elk moment instromen. Met uitzondering van de zomermaanden, worden de cursussen het hele jaar door gegeven. U kunt er dus ieder moment mee starten, u bent op elk moment welkom. We kunnen ons voorstellen dat u eerst wel wilt weten wat het Sportief Wandelen of de Seniorengymnastiek precies inhoudt. Bij de pagina’s op deze site over deze cursussen vindt u YouTube filmpjes die u een indruk geven. Maar daarnaast kunt u twee keer gratis met een groep mee doen om op die manier precies te ervaren wat zo’n beweegcursus nou precies is. Laat even per mail of telefoon (zie de pagina Contact weten dat u wilt komen kennismaken.

 

Sportief Wandelen is meer dan gewoon wandelen. Het is een sport met een verantwoorde trainingsopbouw. Sportief Wandelen voor senioren duurt ongeveer 1½ uur en bestaat meestal uit bewegingsoefeningen, loopoefeningen, lekker doorwandelen met tempowisselingen en uitlopen.

Sportief Wandelen wordt gegeven in Deurne (Terrein Racing Boys, Vreekwijk)
Start: Parkeerterrein naast Liesselseweg 205, 5753 PN Deurne

En in Liessel (de Liesselse bossen), vertrek vanaf Mgr Berkvensstraat 82, Liessel, Sporthal de Smeltkroes.

Meer informatie over het Sportief Wandelen vindt u hier.

 
Seniorengymnastiek richt zich in het bijzonder op de ouderdomsmotoriek en is daardoor uitermate geschikt voor senioren. Seniorengymnastiek duurt 1 uur en bestaat uit een gevarieerd programma met o.a.: gymnastiekoefeningen, lenigheidoefeningen, krachttraining, balans en coördinatie, bewegelijkheid, ontspanning , oriëntatie en zitgymnastiek.

Seniorengymnastiek wordt gegeven op woensdagochtend in de sporthal de Smeltkroes,  Mgr Berkvensstraat 82, Liessel.

Meer informatie over de Seniorengymnastiek vindt u hier.