1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Laatste wandelmiddag 20 juli 2015, een wandeling in Lottum (Het Rozenpad) en bezoek aan de Rozenhof

Op maandag 20 juli 2015 was de laatste wandelmiddag voor de zomervakantie. Deze middag stond helemaal in het teken van de roos, we zijn gaan wandelen rondom rozendorp Lottum en bezochten het rosarium de Rozenhof.

Het Rozenpad is een wandelroute van ongeveer 5 km door het mooie buitengebied, langs rozenkwekerijen en de Maas. Omdat de rozen volop in bloei stonden, konden we op verschillende plaatsen genieten van de kleurenpracht.
Helaas regende het een gedeelte van de tijd, zodat sommige mensen aardig nat werden en anderen alles van onder de paraplu moesten bekijken.

Terug op de Markt gingen we naar rosarium De Rozenhof. In de Rozenhof bloeit een grote verzameling rozen, waarbij het accent ligt op gezonde rozen die zonder gewasbeschermingsmiddelen in de tuin groeien en bloeien. Grootbloemige rozen, trosrozen, miniatuurrozen en klimrozen.
Uiteraard begonnen we in de Rozenhof met koffie/thee en een speciaal rozengebakje, daarna volgde een heel boeiende uiteenzetting over alle aspecten van de roos door mevrouw Betty Kranz. Zij wist op heel enthousiaste wijze de geschiedenis van de roos en de rozenteelt in Lottum te verwoorden. Aansluitend bezochten we het rosarium, ook daarbij ontbrak het niet aan deskundige uitleg.

Een mooie afsluiting van het wandelseizoen!